Nude by Nature fotoshoot

Shinrin Yoku, ofwel bosbaden. Het jezelf volledig onderdompelen in wat het bos je te bieden heeft om vanuit daar weer terug te gaan naar de kalmte in je lijf en te aarden.

Eigenlijk zijn de nude by nature fotoshoots wel een soort van verbonden met het bosbaden. Zij het in een zeer letterlijke vorm. In al je puurheid en kwetsbaarheid stel je jezelf letterlijk bloot aan de natuur en ga je helemaal terug naar de basis.

Het is in het begin allemaal onwennig, want hoe vaak sta je nou voor de camera en laat staan naakt. Maar alles gaat tijdens een nude by nature fotoshoot op intuïtie en luisteren naar je lijf. Laten we eerst maar wat mooie plaatjes schieten van jou zoals je bent met kleren aan in het bos. Kijken hoe dat voelt en wat dat met je doet. Het kan als ontzettend bevrijdend voelen om alleen al met je blote voeten door het mos te lopen.

Dat is het begin en vanuit daar kijken we samen waar je behoefte ligt, wat je wil of niet wil en waar je klaar voor bent. Het is niet aan mij om je te dwingen. Het is aan mij om je uit te nodigen naar een volgende stap. En “nee” is daarin een prima antwoord als het niet goed voelt.

Een nude by nature fotoshoot is een leerproces, een ontdekkingstocht van het verkennen en bewaken van je grenzen. Wat voel je als je ineens zo kwetsbaar bent in de natuur? Keer je naar binnen en voel je de warmte als je jezelf omarmt? Of geeft het je een gevoel van vrijheid en empowerment?

De natuur oordeelt niet. Het is er gewoon. Het doet zijn ding. Het groeit, bloeit, sterft en leeft weer op. In de natuur bestaan er geen woorden als lelijk, onzeker, te dik, te groot. De natuur kan ons wel een spiegel voorhouden. De spiegel dat jij er mag zijn, precies zoals je bent. Met daarin alles wat je niet goed vindt aan jezelf. De natuur zegt ons dat ook dat er mag zijn en je daarin volmaakt bent.

Ben je nieuwsgierig wat een nude by nature shoot voor jou kan betekenen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met mij op. Ik beantwoord je vragen graag. Voor meer inspiratie kan je ook eens een kijkje nemen op mijn blog en portfolio.