En toen was daar Beleef je Portret

Bram & Josette - Exclusive Bruiloft Deluxe (thumb)
Als je mij tien jaar geleden had gevraagd of ik bruidsreportages wilde doen, dan had ik je waarschijnlijk vierkant uitgelachen. Want ik zat op de kunstacademie en was in die tijd pretentieus genoeg om iets als “bruidsreportages” te verafschuwen. Ik wilde een beroemd autonoom fotograaf worden. Maar zoals veel dingen in het leven, gaat het niet zoals je van te voren hebt bedacht.

Toen ik afgestudeerd was in 2008, wist ik eigenlijk helemaal niet wat ik wilde doen. In eerste instantie wilde ik vooral bezig zijn met mijn vak. Het is niet makkelijk om in de creatieve industrie meteen aan de bak te kunnen. Heel wat bijbaantjes hebben dan ook de revue gepasseert. Gaande weg kwam ik tot de conclusie dat ik gewoon echt full-time mijn brood wilde verdienen met fotografie, datgeen waar ik goed in ben en waar ik gelukkig van word.

Het heeft me aan het denken gezet over hoe ik dat wilde doen en waar mijn krachten in de fotografie liggen. Ik hou van omgaan met mensen, hen blij maken, hen mooi maken. Ik hou van ensceneren van beeld en het nog meer aanzetten in de nabewerking. Voor ik het wist was mijn dochteronderneming Beleef je Portret geboren. Een plek waar iedereen kan zijn wie hij/zij wil, waar je in het zonnetje gezet wordt en waar het persoonlijke en ongedwongen contact belangrijk is. Een bedrijf waar ik de regie in handen heb en waar de mensen bewust Bram & Josette - Exclusive Bruiloft Deluxe (thumb)kiezen voor mijn stijl.

Dit was een verademing om op deze manier te werken en voor ik het wist deed ik mijn eerste bruidsreportage onder Beleef je Portret. Ik weet nog goed welke het was.┬áHet was de reportage van Bram & Josette. Ik wilde iets anders dan standaard. Ik ben zelf ook niet standaard en mijn fotografie ook niet. Ik wil spelenderwijs tot leuke foto’s komen en kijken hoe ver ik kan gaan met een bruidspaar. Bij Bram & Josette kon ik dat als eerste laten zien.

Ik zou best wel kunnen zeggen dat ik die bruidsfotografie, die ik eerst zo verafschuwde, compleet naar mijn hand heb weten te zetten. En dat ik nu doe wat ik het liefste doe. Ik heb de creatieve geest en werkwijze vanuit de kunstacademie weten te combineren met het zakelijke aspect binnen de fotografie. En het aller mooiste compliment vind ik dat mensen juist daarom voor Beleef je Portret kiezen.

Het is heerlijk om te zien dat het zijn vruchten hefet afgeworpenen ik durf met mijn concept nu ook verder te gaan. Zo sta ik a.s. oktober 2016 voor de tweede keer op de Wedding Fair in Tilburg en wil ik mij beter profileren door vaker mee te gaan doen aan diverse fotowedstrijden en awards. Hoewel ik daar nog wat nerveus over kan zijn, maar niet geschoten is altijd mis natuurlijk. Misschien heb jij wel een favoriete foto die ik zou moeten inzenden?