Het Verborgen Pareltje

Het mooie aan fotograaf zijn, is dat je op plekken komt dat niet voor jan en alleman toegankelijk is. Je hebt met een camera net een streepje voor op de rest en dat is een van die bijzonderheden die dit vak zo leuk maken.

De eerste familieshoot van dit jaar wilden graag een shoot doen met beide gezinnen op de voormalige werkplek van hun vader en opa van hun kinderen. Hij heeft altijd gewerkt op het oude NS rangeer terrein hier in Tilburg. Tegenwoordig beter bekend als het Spoorzone gebied.

Nou hoor ik de kenners onder ons denken “Maar dat is toch gewoon vrij toegankelijk voor het publiek?” . Dat klopt. Het buitengedeelte is gewoon openbaar terrein en ik kom daar zeker vaak en graag. Het is en blijft een inspirerende en veelzijdige plek. Maar er zitten ook verborgen pareltjes tussen die alleen met toestemming toegankelijk zijn.

De grootste, mooiste hal van het Spoorzone terrein is zo’n verborgen pareltje waar je tegenwoordig niet zo maar meer binnen kan komen. De LOC-Hal. In deze hal werden vroeger de locomotieven gerepareerd, nagekeken, schoongemaakt en rijklaar gemaakt. Het was op deze plek waar de (groot)vader van de familie altijd had gewerkt.

Ik moet niet jokken, want ik ben ooit weleens eerder in de LOC-hal geweest. Maar dat was in de periode dat de gebouwen in de Spoorzone wat makkelijker te bereiken waren om daar te mogen fotograferen. Dat is tegenwoordig niet meer. Dat heeft met name te maken met de enorm hoge huurprijs die daar tegenover staat. Voor een uurtje fotograferen wordt een huurprijs gevraagd van 100,- euro ex. Btw. Dat staat in schil contrast met de prijzen van mijn portret pakketten en kan ik mijn families & gezinnen niet aandoen.

Je kan je daarom voorstellen dat deze shoot daarom extra bijzonder was. Via de connecties van hun (groot)vader kregen wij toestemming om te fotograferen in de LOC-Hal. Zijn oude werkplek wat nu diende als mooi decor voor een hele gave familieshoot.

Meer informatie over het huren van de ruimtes in de Spoorzone en de prijzen die daaraan gekoppeld zijn vind je hier.