Family Matters – Familieshoot in Udenhout & Loon op Zand

Deze shoot stond al een poosje in de agenda. Volgens mij zelfs aan het begin van het nieuwe jaar. En als je dan graag buiten, verzekerd zonder jas op de kiek wilt, dan is het wijs om zulke shoots pas in te plannen vanaf april/mei. Al weet je het in Nederland natuurlijk nooit zeker. Maar we hadden een prachtige lente middag bij de Loonse & Drunense duinen, waar we afspraken bij Bosch & Duin in Udenhout. Ik denk dat het de eerste mooie lente dag was. En wat hou ik dan ontzettend van dat zachte licht, wat van die mooie schaduwpatronen maakt en gefilterd wordt door het frisse groene bladerdek. Ideale omstandigheden om deze lieve, leuke en gekke familie op de foto te zetten.

Ik ken Paul al wat langer. Hij huurde samen met zijn compagnon een kantoor bij mij in het pand en die klik en support bij elkaar is er meteen geweest. Het is een van de mooiste dingen voor mij als fotograaf om op deze manier betrokken te blijven bij iemands leven. Want vorig jaar in september mocht ik al het huwelijk fotograferen van Paul & Lieke. En nu hadden ze voor Kerst een familieshoot cadeau gedaan aan hun moeder en was er tevens een nieuwe spruit bij gekomen in de familie.

Ik kom wel vaker bij de duinen en bossen bij Bosch & Duin, dus ik had al wat leuke plekjes in gedachte om te fotograferen. Voor mij is het maken van groepsfoto’s altijd een wisselwerking tussen mensen op een mooie plek wegzetten en het op dat moment laten ontstaan. In het begin is dat voor iedereen altijd even wennen. Want hoe je het ook went of keert, het voelt altijd wel wat geforceerd. Maar daarom zal je mij daarna ook niet zo veel aanwijzingen horen geven. We maken een praatje, we kletsen wat of ik vraag aan de groep of ze samen de dag willen doornemen.

Bij deze familie ging het als vanzelf. De relatie tussen de broers onderling is er een met veel humor en elkaar een beetje voor de gek houden. Iets wat je niet kan forceren bij mensen. Dit is gewoon hoe zij zijn. En zo’n bulderende lach werkt tevens voor iedereen aanstekelijk. Combineer dit met de tederheid van nieuw ouderschap en het zorgen voor je kindje, en je hebt een paar prachtige, oprechte momenten om vast te leggen. Het was heerlijk om het fotografie seizoen af te trappen met deze lieve mensen.

Wat? Familieportret – Kleine Familie
Waar? Loonse & Drunense duinen, Café Bosch & Duin in Udenhout/Loon op Zand