5 tips voor de perfecte familiefoto

1. Het is een cadeautje

Het geven van een fotoshoot is een leuk en persoonlijk cadeau. Het is daarom extra leuk als de shoot volledig past bij de persoon voor wie het bedoeld is. Bedenk daarom al van te voren waar de shoot moet gaan plaatsvinden. Houdt hij/zij meer van de natuur, is het een stadstype of eerder een rauwe industriële locatie? Er zijn rondom Tilburg een heleboel toffe locaties waar ik vaak fotografeer. Bespreek daarom gerust met mij de diverse mogelijkheden. Zo ben je verzekerd van een tof cadeau!

2. Bekijk mijn portfolio

Dit klinkt misschien logisch. Maar het komt nog weleens voor dat mensen na de shoot toch liever meer geposeerde foto’s willen waar iedereen lachend de camera in kijkt. Dat is helemaal prima. Maar bij mijn fotografie gaat het erom, dat ik jullie wil vastleggen zoals jullie echt zijn. De leukste foto’s zijn de meest spontane foto’s die ik misschien wel stiekem tussendoor van jullie heb gemaakt. Bedenk daarom van te voren welke kant je op zou willen, zodat ik daar tijdens de shoot wat meer rekening mee  kan houden. Want achteraf kan dat niet meer.

3. Kleine en grote families

Ik kan iedereen op de foto zetten, maar het is wel fijn om te weten om hoeveel personen het gaat. Want een familie met 20 personen vergt een andere voorbereiding dan een gezin dat bestaat uit 6 personen. Zo is het spontaan fotograferen van een klein gezin makkelijker dan van een grote familie. Want daarbij heb je vaak dat je toch wat meer moet regisseren om er voor te zorgen dat iedereen in beeld komt. Om ervoor te zorgen dat iedereen een op de foto is geweest, is het ook leuk om te werken met diverse samenstellingen.

4. Wat trek je aan?

Op een foto zie je alles, dus ook wanneer iets heel rommelig is. Voor een rustig beeld is het, het mooiste als iedereen een beetje een eenheid vormt. Het hoeft echt niet allemaal in een spijkerbroek met een witte blouse. Het mag gewoon wat typerend is voor jullie. Vermijd in ieder geval te drukke prints en kleding met te veel teksten. Dit kan ten opzichte van de rest snel buiten de boot vallen. Wil je het zeker weten? Dan kan je mij altijd om advies vragen.

5. Wat wil je met de foto’s doen?

De shoot zit erop en ik heb je de digitale bestanden gestuurd. Het is eeuwig zonde als deze op je harde schijf blijven staan. Een foto is in mijn ogen pas af als je er een mooie afdruk van hebt laten maken of in een boekje hebt gebundeld. De mogelijkheden hierin zijn eindeloos. Je kan ervoor kiezen om dit zelf te doen, maar tegen een meerprijs kan ik je ook helpen met de juiste keuzes maken. En de afdruk voor je in orde maken via een van mijn vaste leveranciers. Zo ben je in ieder geval verzekerd van goede, professionele kwaliteit.