Terugblik fotografisch 2018

Als ZZP’er sta je nooit stil en ben je altijd aan het werk. Vooral in je hoofd en vooral ook wanneer je rustig op de bank zit en er borrelen ineens allerlei ideeën op. Ik geloof er niet in dat werk en privé te scheiden is. Dat is denk ik mijn voornaamste constatering van het afgelopen jaar, 2018.

Ik krijg enorm veel energie van shoots die goed gaan, waar de sfeer goed was, waar er spraken was van dezelfde golflengte en waar de mensen zelf ook tevreden over waren. Dat zijn er gelukkig nog steeds altijd meer dan shoots die niet goed zij gegaan in samenwerking. Maar ik hou van eerlijkheid en een van mijn doelstellingen is dat ik mijzelf ook zakelijk kwetsbaar mag opstellen. Er zijn in 2018 wel degelijk shoots en samenwerkingen geweest die niet goed gingen. En dat gaat mij vaak niet in de koude kleren zitten. Ik ben een “pleaser” en ik wil graag iedereen te vriend houden. Maar ik wil ook achter mijn keuzes en werk blijven staan. 2018 stond voor mij wat dat betreft in het teken van een juiste balans vinden tussen zakelijk zijn, grenzen stellen en toch een klant kunnen helpen.

In 2017 ben ik een nieuwe weg ingeslagen rondom Beleef je Portret. Er kwam een nieuw logo en huisstijl en er lagen ideeën op de plank om de portretten van de bruiloften te onderscheiden. In 2018 was daar de lang verwachte website Beleef jullie Bruiloft en hebben we een begin gemaakt aan de vernieuwing van Beleef je Portret.

Bij alle veranderingen die je als mens en ondernemer doormaakt, hoort ook weer het vinden naar wegen die daarbij passen en waar je je prettig bij voelt. Ik kan met trots zeggen dat ik voor de volle 100% achter al mijn keuzes sta die ik in 2018 heb gemaakt en dat ik eindelijk het gevoel heb dat alles wat ik doe bij mij past.

2018 was een heel mooi jaar waarin ik met Beleef je Portret veel groei heb doorgemaakt. Waar ik weer deel heb mogen uitmaken van mensen hun bruiloft en liefde voor elkaar. Ik heb een aantal mooie en leuke commerciële portret opdrachten mogen doen en weer een boel lieve gezinnen ontmoet. Die variatie tussen de diverse portretopdrachten, bruids- en day in a life reportages, bevalt mij goed. En met al een bijna volle agenda voor de maand juni 2019 in het vooruitzicht, denk ik dat 2019 weer een top jaar gaat worden.

Tot slot wil ik jullie hieronder enkele van mijn persoonlijke favoriete foto’s delen uit 2018.