Over mij

wie is Marieke Plasier?

Wie ben ik

Al vanaf jongs af aan wist ik dat ik iets creatiefs wilde doen. Voor mijn tiende verjaardag kreeg ik mijn eerste compactcamera en ik was meteen verkocht. Mijn passie voor fotograferen bracht me van 2004 tot 2008 naar AKV St. Joost in Breda voor een studie Fotografie. De reportages die ik maak zijn speels, spontaan, intiem, echt en bevatten vaak een knipoog. Een beeld zegt vaak meer dan duizend woorden en met mijn persoonlijke en enthousiaste aanpak creëer ik beelden die een glimlach op het gezicht toveren! Naast het werken voor diverse opdrachtgevers maak ik ook autonoom werk. Zo begon ik in 2010 met de portretreeks Men & Pussy, waarin ik uitsluitend mannen met hun katten portretteerde.

Enkele van deze beelden zijn gepubliceerd in het NRC Handelsblad en NRC Next. In oktober 2013 werd dit project met een publicatie in boekvorm afgerond in samenwerking met uitgeverij Komma. Mijn werk was onder andere te zien bij galerie Bart Kunst in Huis in Nijmegen en op de Zomerexpo in het gemeentemuseum in Den Haag. Ik vind het fijn wanneer mensen zich op hun gemak voelen, want dat zie je terug op de foto. Daarom heb ik in 2011 Beleef je Portret opgericht, een dochteronderneming van Marieke Visuals. Sindsdien heb ik mij gespecialiseerd in diverse portretten zoals (vintage)glamourshoots, gezinsportretten, bruidsreportages en fotoreportages op maat.

Mijn Werkwijze

Zowel in mijn autonome werk als in mijn werk voor opdrachtgevers staan persoonlijke aandacht en het creëren van een fijne werksfeer hoog in het vaandel. Omdat ik het belangrijk vind om de mensen die ik fotografeer te leren kennen, voer ik voorafgaande aan iedere shoot altijd een kennismakingsgesprek. Bij een bruidsreportage plannen we een afspraak voor een persoonlijke kennismaking. Bij alle andere fotoshoots en reportages verloopt deze kennismaking telefonisch. Tijdens dit eerste gesprek komen we samen tot het type portret of reportage dat het beste bij jou past. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een uniek portret van jezelf of een portret samen met je partner, je huisdier of je familie.

Maar ook bruidsreportages, glamourshoots en zwangerschapsfotografie  behoren tot de mogelijkheden. Minimaal twee weken na onze kennismaking plannen we de fotoshoot. Ná de fotoshoot ontvang je een zorgvuldig nabewerkte selectie van jouw foto’s op USB of digitaal. Tijdens de kennismaking spreken we af uit hoeveel foto’s de uiteindelijke selectie zal bestaan. De minimale levertijd zit tussen de 2 en 6 weken, afhankelijk van het seizoen en soort reportage. Daarnaast is het mogelijk om afdrukken bij te bestellen op diverse formaten of om een foto op canvas of dibond te laten afdrukken. Lees hiervoor de algemene voorwaarden. Meer weten over mijn werkwijze en leveringen van foto’s? Bekijk de FAQ.

Nieuwsbrief

Meld je aan en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Beleef je Portret en Marieke Visuals.

Bedankt voor je aanmelding!

WeCreativez WhatsApp Support
Laat gerust een bericht achter via WhatsApp. Ik neem dan z.s.m. contact met je op.
Hoi, Marieke hier :-) Wilde je me iets vragen?